Chocochock.

Chokladtårtan som jag gjorde inför Åkes kalas blev väldigt uppskattad. Till den grad att den blev uppäten av den lilla skara som var där och kalasade - trots att det var en av de mäktigaste kakor jag bakat. Chokladtäcket är inte nödvändigt om man nu inte känner för att lyxa till det lite. Men flingsaltet och pecannötterna var verkligen pricken över i:et. Nåväl. Eftersom Alice bad om receptet tänkte jag nu dela med mig av det till alla baksugna.


Kaka
200 gram smör
200 gram mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl

Dulce de leche

Chokladtäcke
150 gram mörk choklad
1 dl grädde
1 klick smör

Garnering
Pecannötter
Flingsalt

Gör så här

Dulce de lechen
Det absolut första som ska göras är dulce de lechen - gärna kvällen innan. Den ska nämligen kokas i drygt tre timmar för att få sin sega konsistens. Söt kondenserad mjölk finns att köpa på konservburk och ska kokas utan att öppnas.

Kakan
Smält smöret, bryt ned chokladen och låt smälta. Då blandningen svalnat något kan socker, ägg och övriga ingridienser blandas ned. Sedan är det bara att hälla i kakan i en smörad form och klicka ut dulce de lechen lite varstans. Gräddas i knappt 30 min i 175 grader. Den ska fortfarande vara seg då den tas ut.

Chokladtäcket
Kokas upp grädde och smält choklad och smör i gräden. Blanda. Superenkelt.


Chokladtäcke på kakan. Och garnering på chokladtäcket. Voilà

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0