Smygreklam.


Dag på stranden.

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Riktigt oväntat med tanke på att vi har haft strålande sol varje dag här.

Bolognesi

Då syftar jag inte på pasta, utan bron jag åker över varje dag.
 

AT-läkarna.

 

PP+P+P

 PP och Perrine i Peru.

Cusqueña negra

Cusqueña är enligt peruanerna världens godaste öl. Tydligen utsedd till detta i någon tävling. Den svarta är dock en specialvariant, "tjejöl", och är på tok för söt för min smak.

Huvudbonad.

 

Palomas

 

Mer från Machu Picchu

Jag hade ju som sagt glömt mitt kamerabatteri men här är några av Perrines bilder från äventyret:
 
 
Klicka på bilderna för förstoring. Tyckte att det var dags för lite bilder på mig. Även om jaro länkade mig detta idag: http://todayilearned.co.uk/wp-content/uploads/2011/07/how-men-and-women-take-photos.jpg

Sacsayhuamán

Inkaruiner strax ovanför Cusco. De raka linjerna och hur stenarna är perfekt ihoppassade är typiskt för inkarikets arkitektur.
 
Vad Sacsayhuamán egentligen var kan diskuteras. Först ansågs det vara en fästning men på senare tid har teroin om att det var ett tempel för att dyrka solguden kommit upp. Sättet den är byggd på och hur arkitekturen leker med skuggor (och att allt inka-folket gjorde hade med solen att göra...) talar för detta.
Det finns även en del som var månens tempel, denna del var täckt med silver och omgiven av vatten. Då månen lyste upp natten och reflekterades i både vatten och silver gav detta ett alldeles särskilt sken. Soltemplet hade istället massvis av delar med guld.
 
Under dessa ruiner finns labyrinter av underjordiska gångar. I mitten av förra seklet försvann två studenter ned i dessa gångar. En för att aldrig komma tillbaka och den andra för att lång tid senare dyka upp i katedralen som är belägen mitt i Cusco. Det sägs att han hade med sig en majskolv gjord i guld och att han hade sett en hel guldträdgård nere i labyrinterna. Men att denna trädgård aldrig kunde hittas igen på grund av förfallna gångar och vägar som viker av åt alla håll. Vem vet.

Ja, Cusco är backigt.

 

VIVA EL PERU

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Här är gatan vi bodde på i Cusco.

Grisskinn

Här ser ni torkade majskorn och chips gjorda på grisskinn. Första snackset som ger mig kväljningar..

Fårkö

Är det inte den kaosartade trafiken i stan som ställer till det är det får, kor eller åsnor man får vänta på.
 

Glufs.

Hann inte ta kort på maten innan den var slut. Min mamacita lagar god mat.
 

Upp och ned, ned och upp.

 

BJ


MP


By.

Dumma blogg.se drar ned kvalitén och suddar ut mina bildar. Blubb. Men jag tycker om den ändå.
 

Peruansk ryggsäck/babysele.

Att transportera sina saker invirade i färgglada sjalar som knyts runt axlarna är väldigt vanligt i Peru. Och det vanligaste innehållet i dessa knyten är, tro det eller ej, bäbisar.

frukost@cusco

Tamales är typiskt vid frukosbordet i Cusco. Det innebär att man mixar majs med ytterligare ingridienser till en massa som man sedan tillagar i majsskalet. Tamales kan vara både söta med kanel och russinliknande inslag eller salta med t.ex. oliver. Till detta fick vi även kött, bröd, marmelad och kaffe. Kaffet här bryggs till ett koncentrat som man sedan spär ut med antingen mjölk eller vatten. Väldigt gott. Men första gången trodde vi att vi blev serverade ett glas mjölk med en kanna vinegrette till.

jag.

 

KAOS

Efter 2-3 timmars sömn och på väg med tåget till byn Aguas Calientes som är belägen vid Machu Picchu får jag för jag för mig att vi är framme och övertalar Perrine (min bästis här) att hoppa av tåget. Detta för att sedan bryta ut i total panik när tåget åkt iväg och de andra som gått av berättar att de ska iväg på en tvådagarsvandring. Och vi som hade tidsbrist, ett (svindyrt) tåg att passa för att komma tillbaka och ingen som helst utrustning för en tvådagarsvandring. Vi är alltså mitt ute bland bergen har ingen aning om vad vi ska ta oss till.
 
Dock så träffar vi på några peruaner som förklarar att vi bara kan följa tågspåren, och då kommer att vara framme i A.C. efter dryget en timma. Puh. Och Wow. Jag kan med säkerhet säga att det var den bästa sträcka jag någonsin gått. Tågspåren följer en flod (som senare sluter samman med amazonas) i en dal med exotiska växter och höga berg på båda sidor om oss. Bästa misstag jag gjort.
 
PS. Bilden är tagen av perrine. Hade glömt att sätta i batteriet i kameran till denna resan...

teater@moray?

Visst ser det ut som en amfiteater men detta är terasser från INKA-tiden speciellt gjorda för att studera hur odling fungerade vid olika mikroklimat.
 
PS. Det ser kanske också ut som en ufo-station. Våran taxichaufför igår hade sett ett enormt tefat landa utanför cusco, stråla ut kraftigt ljus och sedan fara iväg igen.
 

sombra@porroy

 

cusco@night


Chinchero

 

Sockerdricka

Fast på riktigt. Sockerrörets "mjölk" pressas ut vilket ger en, otroligt nog, väldigt söt dryck. Föredrog att tugga på växten faktiskt. Bättre än lakritsrot.
 

PARE

 

Plaza de Armas

Varje stads huvudtorg kallas Plaza de Armas. Här är arequipas. Med vulkanen Chachani (kjol på quechua) i bakgrunden.
 

Turist, javisst!

Solglasögon, kamera, lexikon och sallad. Det här är första gången jag äter något som inte är härifrån - och jag tar kort på det. Jag vet inte om det säger något.
 
Nej, men så illa är det inte. Det är kanske snarare så att peruansk mat inte gör sig så bra på kort, mycket grytor och väldigt mycket friterat. Min familj lagar mat åt mig hela tiden. Och sedan får jag färskpressad juice varje morgon - med apelsin, banan, papaya och jag vet inte vad. Jag blir allt lite bortskämd här.

Titicaca från land.


Titicaca från båt.

 

UROS II


UROS I

Uros är en ögrupp i Titicacasjön.

Restaurang

Tror inte att man kan äta delfin här även om restaurangen heter Los Delfines.
 

Caca.


Puno. Vägg. Budskap.

Jag bor i Arequipa. Detta är Puno, stad som ligger intill Titicacasjön. Här gillar man också att klottra på väggarna.

Puno.

 

Fåraktigt.

 

Titicaca.

Alltså. Caca betyder bajs på spanska. Men titicaca betyder tydligen "Jaguarens klippa" på språket Ayamara. Det finns massa småspråk här.

Attityd.

 

Explosion.

Mer om bussar. Däcket exploderade mer eller mindre. Ingen skada skedd. Två män krävdes för att ta hand om saken. Någon timmes väntan ute i bushen.

Kaktus.

Perrine äter kaktus. Ser ut som, men är mindre söt än Kiwi. Väldigt sur. Men god!

Bussar.


Pocahontas.

 

Kondor.

 

Peru. By.

 

Morgon. Colca valley.

 

Cocablad.

 

4800 m höjd.


Lamor. Alpacas.

 

Anderna.

 

La calle.

Ännu en gata. Men jag tycker att det är så fint här. Kanske kan bjuda på lita natur efter vandringen.

Torg.


I Arequipa finns det gator i färg också.

 

Upptäcksfärd.

Här i Arequipas centrala delar, men imorgon åker jag och Perinne (Planet) till Colca Canyon på vandringsfärd.

Planet.

Hennes efternamn verkar det som.
 

Sjukhuset. Trafiken.

 

750 Kvadrat.

Ytterligare ett budskap via klotter.

Urinera Mera

Eller..?

july.

 

Min nya kompis.

"Josefina, josefinaaaa, JOSEFINAAA!!!" Den här lilla sparveln ville visa mig alla sina skills: stå på händer, baskettrix, moonwalk och jag vet inte vad.  Och så hade han converse som han stolt ville visa upp såklart.

Buss.

Observera posern i bakgrunden. Hur bussarna fungerar är det jag förstår minst här. Små, utan hållplatser (på och avstigning varstans) och någon som står i dörren och skriker ut vart bussen åker.
 

Bubblande stad...

Volkswagen kallas de här, inte bubblor. Det finns hur många som helst. Me gusta.
 

RSS 2.0